Zuinig de weg op

Het blijkt dat veel consumenten nog altijd vrij sceptisch tegenover elektrische auto’s staan. Bang om onderweg te stranden met een lege accu. Geschrokken van de hoge aanschafprijs. En dus wachten ze liever nog even tot anderen de elektrische weg beter en goedkoper begaanbaar maken voor ze. Want uiteindelijk vinden veel mensen elektrisch autorijden wel degelijk interessant vanwege de lastenverlichting voor het milieu en de portemonnee (dubbel belastingvoordeel, goedkoop tanken en minder onderhoud).

Een investering die zichzelf terugbetaalt

Het is heel menselijk om naar de korte termijn te kijken en vervolgens daarnaar te handelen. Vandaar dat de overstap naar een elektrische auto wat meer tijd en bewustwording vergt. Het gaat hier namelijk om een investering op de langere termijn. Een elektrische auto is in aanschaf inderdaad iets duurder dan een normale benzineauto. Maar met alle andere financiële voordelen die een elektrische auto tijdens het gebruik mee zich meebrengt, heeft u de investering snel terugverdient.

Wij zetten alle voordelen voor u op een rij:

bmw-most-sustainable-01-largeFinancieel

✓  lagere onderhoudskosten: er kan simpelweg minder kapot aan een elektromotor

✓  geen aanschafbelasting tot en met 2015: aantrekkelijke tegemoetkoming op de relatief duurdere aanschaf van elektrische auto’s

✓  geen motorrijtuigenbelasting tot en met 2015

✓  financiële voordelen voor werknemers met betrekking tot de bijtelling

✓  financiële voordelen voor ondernemers met betrekking tot aftrekposten

Milieutechnisch

✓  bij groene stroom: geen uitstoot CO2, stikstof of fijnstof, gunstig voor luchtkwaliteit met name in grote steden

✓  bij grijze stroom/fossiele brandstoffen: verminderde emissie van CO2, stikstof en fijnstof ten opzichte van reguliere benzine- of dieselmotoren

✓  elektromotor is veel stiller: vermindering geluidsoverlast

✓  accu’s kunnen worden gerecycled

Goedkope autoverzekering

En uiteraard is de maandelijkse premie voor uw autoverzekering ook een belangrijke post op de totale uitgavenstaat van uw voertuig. Een vergelijkend onderzoek online kan u inzage geven in hoeverre uw huidige autoverzekering aansluit bij de risico’s die u loopt en of het tijd wordt om op zoek te gaan naar de voor u meest aantrekkelijke en goedkoopste autoverzekering.

1425-ILL elektrisch rijden 04