Stimulans voor elektrisch auto rijden

1319661487-MB_111026_Car2Go_001Elektrisch auto rijden is een oplossing die positieve invloed heeft op het milieu. Er zijn verschillende projecten opgestart om ervoor te zorgen dat mensen op de hoogte gebracht worden van alle mogelijkheden en de ontwikkelingen.

Stimulans vanuit het kabinet
Nederland is een land met veel voordelen voor elektrisch auto rijden. Ons land kent veel vlakke wegen, een goede stoomvoorziening en korte afstanden. Vanuit deze positie wilt de overheid verschillende maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat het elektrische rijden aantrekkelijker gemaakt kan worden. Zowel voor bedrijven als voor particulieren wordt er steun geboden op financieel gebied. In de steden Amsterdam en Rotterdam zijn projecten opgestart om deze steun uit te werken.

Project in Amsterdam
In Amsterdam heeft de gemeente een intentieverklaring getekend met autofabrikant Renault-Nissan. Met deze verklaring willen ze het gebruik van de elektrische auto aanmoedigen. Een aantal punten die de gemeente en de autofabrikant ontwikkelen zijn de gratis oplaadpunten en parkeerplaatsen en een snellaad station voor een kortere laadtijd. Ook voor bedrijven worden er aantrekkelijke subsidies beschikbaar gemaakt voor de aankoop van de elektrische auto’s en oplaadpunten bij het bedrijf.

Gemeente Rotterdam
In Rotterdam steunt de gemeente elektrisch rijden, door een vergoeding aan te bieden voor oplaadpunten thuis en op het werk. Daarnaast ontvangt iedere eigenaar van een elektrische auto een eenmalige vergoeding voor de groene stroom die de auto verbruikt. Dit project staat beter bekend als het Stroomstoot programma en is een onderdeel van het Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit. Met deze aanpak wilt de gemeente de Rotterdamse CO2-uitstoot terugbrengen.