Carwash XL zorgt voor milieuvriendelijke autowasstraat

Voelt het niet paradoxaal om je pas aangeschafte elektrische auto door een milieuonvriendelijke wasstraat te rijden? Ook als je (nog) geen elektrische auto bezit, kun je toch je steentje aan een schonere wereld bijdragen door gebruik te maken van de zogenaamde ‘groene’ wasstraten. Carwash XL laat zien dat het, als grootverbruiker van water en energie, met wat eenvoudige bedrijfsoplossingen mogelijk is om tóch bewust met het milieu om te gaan.

carwash

Wat maakt Carwash XL zo groen?

En dat het om enorme hoeveelheden water en energie gaat, blijkt wel uit onderstaande cijfers: één wastunnel kan 50 auto’s per uur aan en een gemiddeld wasprogramma verbruikt ongeveer 700 liter water. En ook het stroomverbruik voor de drogers en compressoren is enorm en het energieverbruik per locatie komt jaarlijks op 750 KW uit.

Grondwater

Carwash XL maakt gebruik van opgepompt grondwater, in tegenstelling tot andere wasstraten die duur drinkwater inzetten voor de wasbeurten. Het grondwater wordt uiteraard gefilterd, zodat er kalk- en mineraalvrij osmosewater overblijft. Daarnaast recyclen ze 50 procent van het verbruikte water weer door het te ontdoen van zand, olie, slib en schoonmaakchemicaliën en de overige 50 procent komt in het riool terecht.

Biologisch afbreekbare schoonmaakproducten

In de schoonmaakmiddelen die in de wasstraten worden gebruikt zitten ontzettend veel chemicaliën. Carwash XL maakt zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke, zuurvrije producten.

Zonne-energie

Alle filialen van Carwash XL beschikken over zonnepanelen. Hierdoor zijn ze volledig zelfvoorzienend in stroom en op donkere dagen wordt het tekort aangevuld met groene stroom. Met de overstap naar de duurzame energie van energieleverancier E.ON bespaarde de wasstraat bijna op 30% aan energiekosten.

Jan Valk, oprichter en eigenaar van de Carwash XL-keten is ervan overtuigd dat deze groene, milieubewuste uitstraling een belangrijk aspect vormt voor het succes van het bedrijf en is er trots op om, binnen deze branche, voorloper op het gebied van duurzaamheid te zijn.

carwash-xl