Megafabriek speciaal voor Tesla batterijen in aantocht – Panasonic wordt partner

Jawel hoor, Elon Musk heeft – hoe kan het ook anders – weer eens een plan in gedachten waarmee hij menig nieuw website heeft weten te bereiken. De CEO van Tesla Motors, Space X en mede oprichter van PayPal wil binnenkort beginnen met het bouwen van een gigantische fabriek waar accu’s zullen worden geproduceerd voor de Tesla Model X, S en andere toekomstige voertuigen.

iyMOqGPJihpA

Musk doelt met de bouw van de fabriek op het drastisch verlagen van de productiekosten voor batterijen en accu’s voor elektrische voertuigen wereldwijd. Tegenover Bloomberg wist Musk te vertellen dat de fabriek er onder andere voor moet zorgen dat de productiekosten voor Tesla accu’s met maar liefst 30% moeten zakken dankzij de fabriek.

Voorbij Tesla

Maar Musk zou Musk niet zijn als het verhaal geen staartje zou krijgen. De fabriek – waarvan de aanleg hoogstwaarschijnlijk binnen nu en twee maanden zal beginnen in Nevada, Amerikaa – zal naast accu’s voor Tesla ook lithium-ion batterijen en accu pakketten produceren voor huizen en fabrieken die draaien op zonne-energie.

Hiermee zou de fabriek – die geschat ongeveer 5 miljard dollar gaat kosten – werk bieden aan zo’n 6500 werknemers en tegelijkertijd een unieke samenwerking met Panasonic tot stand brengen. Het Japanse bedrijf levert momenteel de accu’s voor de Tesla Model S. Een gezamenlijke investering in de nieuwe fabriek zou betekenen dat de twee bedrijven nog nauwer gaan samenwerken.

Wellicht dat we in een volgende generatie Tesla auto’s dan ook meer Panasonic elektronica terug zullen vinden ;-)