Elektrisch vliegen in aantocht – E-FAN maakt eerste vlucht

Met alle gekte rond elektrisch rijden zou je bijna vergeten dat er ook nog andere manieren van transport mogelijk zijn dan alleen per auto. Een van die andere manieren is natuurlijk vliegen, en laten we nou net een nieuwtje hebben wat zowel relevant is voor de automotive industrie als de vliegindustrie.

Via Greencarreports hebben we namelijk vernomen dat de zogenaamde E-FAN – een initiatief van Airbus en tevens van ‘s werelds eerste volledig elektrische eenpersoons vliegtuigen – haar eerste vlucht heeft weten te maken.

Het toestel is veel kleiner, lichter en stiller dan een conventioneel eenpersoons vliegtuig, maar kan met behulp van elektriciteit de kosten van een uur vliegen terugbrengen van $55,- naar een kleine $16,-. In principe zien we hier dezelfde voordelen terug als bij de kleine elektrische broertjes op de begane grond.

Volgens Inhabitat wordt het vliegtuigje aangedreven door 120 lithium-ion polymeer batterij cellen waarmee het toestel zo’n 30 minuten in de lucht rond kan vliegen. Hoewel het hier alleen nog maar om een prototype gaat zien we in ieder geval dat de grote jongens in de vliegindustrie, net als in de auto-industrie toch geïnteresseerd zijn in de elektrische toekomst van transport.