Elektrisch op wintersport: het kán!

tesla-crop-elektrisch-wintersport

Met de elektrische auto naar de wintersport is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is dat mogelijk. In het begin van 2014 opende Tesla, de fabrikant van het bekende Model S, snellaadlocaties in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Rijders van een Tesla Model S kunnen op die manier gratis en helemaal elektrisch naar de wintersport.

81 Superchargers

Tesla heeft wereldwijd 81 Superchargers, waarvan er veertien in Europa te vinden zijn. In Nederland vind je de snelladers in Oosterhout en Zevenaar. Vier staan er langs de snelweg in Duitsland en er is er een in Zwitserland en een in Oostenrijk. De snelladers pompen in een half uur voor driehonderd kilometer aan bereik in de accu. Volgens Tesla is er inmiddels al maar liefst elf miljoen kilometer geladen, waarmee maar liefst een miljoen liter brandstof bespaard is. Dat is dus de moeite waard!

Overigens kun je ook met een Renault Zoe in Zwitserland komen. Het kost wat moeite, omdat je moet uitzoeken waar je je auto kunt laden, maar uiteindelijk lukt het.

met-renault-zoe-op-wintersport

Bagagetips

Wanneer je besloten hebt om met je elektrische auto op wintersport te gaan, moet je er rekening mee houden dat je veel bagage nodig hebt. Een paar zaken waaraan je moet denken:

  • Wanneer je overdag op de piste te vinden bent, is het natuurlijk belangrijk dat je comfortabel en warm gekleed bent. Zorg daarom voor goede skikleding in het algemeen en let op de verraderlijke zon op de skipiste! Daarom moet je een skibril dragen en je insmeren met zonnebrandcrème.
  • Après-skiën is natuurlijk ook onderdeel van een wintersportvakantie. Zorg er daarom voor dat je niet alleen skikleding, maar ook vrijetijdskleding bij je hebt zodat je ’s avonds het restaurant of de kroeg in kan. Schoenen heb je ook nodig. Lopen op snowboots of skischoenen door het dorp is gevaarlijk en ongemakkelijk.

Kortom: op wintersport met je elektrische auto kost je wat meer voorbereiding dan op vakantie gaan met een benzineauto, maar uiteindelijk is het wel goed mogelijk!