Elektrisch auto rijden in Nederland

elektrisch_rijden_goed_voor_duurzaamheid_in_steden_maar_wel_duur_1_ymGdM3

Elektrisch auto rijden wordt steeds populairder in Nederland. Het rijden van een elektrische auto heeft een groot aantal voordelen, zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

Wat is elektrisch auto rijden
Elektrisch auto rijden betekent dat de bestuurder gebruik maakt van een auto met een elektrische motor. Deze motor maakt gebruikt van elektriciteit, vanuit chemische energie die opgeslagen ligt in de accu. De accu loopt tijdens het gebruik van de auto leeg en kan opgeladen worden bij speciale oplaadpunten.

Voordelen op een rij
Op de eerste plaats vormt elektrisch auto rijden een groot voordeel voor het milieu. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen zoals bij een verbrandingsmotor. Auto rijden zorgt voor uitstoot van CO2. Een elektrische auto doet

dit niet, maar er is wel sprake van CO2 uitstoot bij het opwekken voor de elektriciteit. Dit is echter een heel stuk minder en daardoor beter voor het milieu.

Elektrisch rijden is goed voor het milieu, maar ook financieel biedt het een groot aantal voordelen. Elektriciteit is een goedkopere energie dan fossiele brandstoffen. Daarnaast beloont de overheid bestuurders van elektrisch rijden, door de auto’s te ontzien van BMP. Daarnaast hoeft er geen wegenbelasting te worden betaald. Er is voor elektrische auto’s dus een dubbel belastingvoordeel.

De bouw van een elektrische auto is anders van een auto met verbrandingsmotor. Dit heeft direct effect op het onderhoud van de auto’s. De slijtage is voornamelijk merkbaar in de bewegende onderdelen van de auto. De banden en de wielen zijn de onderdelen die het meeste onderhoud nodig hebben.

Ondanks een paar nadelen, komt er uit onderzoeken naar voren dat de Nederlanders positief staan tegenover het elektrisch rijden. De meeste mensen denken echter wel dat er een aantal veranderingen nodig zijn wat betreft oplaadpunten voordat elektrisch rijden echt een hit wordt.Nadelen van elektrisch auto rijden
Er zijn een aantal nadelen van het elektrisch auto rijden. Zo is de aanschaf van de auto duurder dan een auto met een verbrandingsmotor. Daarnaast wordt een groot nadeel gevormd door de afstand die gereden kan worden met een elektrische auto. Daar komt dan nog bij dat er weinig oplaadpunten zijn waar de accu weer gevuld kan worden. Dit beperkt het gebruik van de elektrische auto nog.