Een elektrische auto van Apple

i-move-concept-car_2_HNTV9_5638Het elektronica bedrijf Apple heeft de sprong gewaagd naar het ontwikkelen van auto’s. In deze ontwikkeling van deze ontwerpen probeert Apple zoveel mogelijk van haar bestaande ontwerpen toe te passen in de elektrische auto. Zo is de iMove ontstaan, een elektrische auto die veel weg heeft van een Apple muis. De iMove is bedoeld als een stadsauto vanaf het jaar 2020. Ontwerper Liviu Tudoran, een student aan het Europese Designinstituut te Turijn, is verantwoordelijk voor de futuristische iMove.

De elektrische auto van Apple zorgt voor haar eigen aanvoer van elektriciteit. Deze aanvoer komt van de receptoren die bevestigd zijn op het dak van de auto. Met de opgewekte energie kan ook het dashboard verlicht worden. Daarnaast is het dashboard een volledig touchscreen om de auto mee te kunnen besturen. De buitenkant van de auto is gemaakt van een speciaal materiaal, wat van vorm te veranderen is. Hierdoor is de auto helemaal aan te passen aan de stijl en de wensen van de eigenaar.

Het ontwerp van de iMove is alleen nog terug te vinden in schetsen en tekeningen, maar het geeft wel mogelijkheden voor de toekomstige auto’s.